Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te

Tratamentul cariilor cu laserul stomatologic: avantaje și dezavantaje

 

Laserul este un dispozitiv optic care generează un fascicul coerent de lumină și a devenit indispensabil în stomatologie datorită progreselor incredibile realizate de-a lungul timpului. Acesta permite medicului să execute proceduri la nivelul cavității orale care nu ar fi fost posibile cu ajutorul instrumentelor clasice, iar pacientul se poate bucura de tratamente minime invazive, fără durere și cu sângerare minimă, dar și cu un timp de recuperare postoperatorie extrem de redus.

 

Laserul Lite Touch este ideal pentru intervenții pe orice tip de țesut, permite curățarea leziunilor carioase, tratamentul parodontopatiei și a multor altor afecțiuni.

 

Eliminarea „frezei” în tratamentul leziunilor carioase face ca tratamentul cu laser Lite Touch să fie varianta ideală de tratament, deoarece nu mai este necesară anestezia, nu se simt vibrațiile frezei, efectul termic, zgomotul specific.

 

Timpul de vindecare postchirurgical laser este mult redus în comparație cu instrumentele clasice, iar disconfortul resimțit de pacient pe perioada vindecării este sibstanțial diminuat, iar copiii îl percep ca fiind o variantă mult mai prietenoasă de tratament și sunt foarte relaxați în timpul intervențiilor.

 

Ce poate face laserul Lite Touch?

  • Curățarea leziunilor carioase, cavitățile rezultate după preparare laser fiind și perfect decontaminat;
  • Chirurgia țesutului dur și moale cu un control perfect asupra sângerării;
  • Terapie parodontală/ fără antibiotice;
  • Tratamentul perimplantitei;
  • Decontaminarea canalelor endodontice în obturațiile radiculare.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.